Startpagina > Het toernooi

Informatie over het
Cyrielius 2 on 2 Tournament 2019

Het toernooi start om 11:00, de zaal is al geopend vanaf 9:00. (dit voor de teams die van verder weg komen). De poule wedstrijden duren tot ongeveer 17:00, daarna tot 18:00 de knock-out fase.

De gemixte klasse zal zich afspelen tussen 10:00 en 12:00 en spelen 6 poulewedstrijden.

De pouls worden ingedeeld op leeftijd en naar onze mening sterkte van de teams, dit om alle teams zo’n leuk en sportief mogelijk toernooi te garanderen.

Verder zal er halverwege de dag een pauze van een half uur zijn met daarin een 3-point contest verwerkt.

Na de poule wedstrijden begint de knock-out fase waar alle teams aan mee doen tot er van iedere poule 2 teams over zijn en dat is dan de finale.

Je team moet bestaan uit min. 2 spelers, maximaal 3. (dus 1 wisselspeler)

Bij de heren hebben we de categorieën : 15 t/m 18, 19 t/m 23 en 23+
Bij de dames hebben we de categorieën : 15 t/m 19 en 19+
Bij de gemixte klasse zijn de deelnemers : 12 t/m 14

De kosten bedragen €18,00 per team (gemixte klasse 12 t/m 14 €14,00), en zijn te betalen via een Tikkie die na het inschrijven via het inschrijfformulier naar de teamcaptain wordt verstuurd. Ben je nog niet overtuigd? Hier vind je sfeerimpressies van de afgelopen edities.

Inschrijven kan hier

De drive van Cyrielius

Waarom dit toernooi georganiseerd wordt?

Ik, Cyriel van den Berghe, heb genoeg toernooien bijgewoond en hetgeen ik me dan vaak aan erger zijn de lange wachttijden en het aantal wedstrijden wat je speelt. Zo kom je meestal niet verder dan 6 wedstrijden. Aangezien deze dag vaak zo’n 6 uur duurt  is dit in mijn ogen te weinig.

Het idee achter het Cyrielius 2 on 2 Tournament is dan ook om zoveel mogelijk wedstrijden te spelen met zo weinig mogelijk wachttijd. Het eerste jaar had ieder team maar liefst 12 wedstrijden. Dit was voor de spelers die op een hoger niveau spelen geen probleem maar voor een aantal teams was dit toch een tikje te veel. Daarom is het verlaagd naar 10 poule wedstrijden, en mogelijk nog 3 finale wedstrijden.

Verder gaan we proberen om net zoals de afgelopen editie het niveau van de scheidsrechters omhoog te brengen door het aanstellen van Fiba 3×3 scheidsrechters of Bondscheidsrechters.

Naar inschrijfformulier